Entrada compartida per ASSOCIACIO ALBA

Escrit per l’equip de Prevenció ALBA

Existeix un llarg llistat de drogues, des de el cànnabis, l’alcohol, cocaïna passant per les drogues de síntesis. Les drogues han existit sempre i sempre existiran així que ens toca a aprendre a conviure amb elles.

En el nostre entorn  han fet aparició tot un seguit de comportament que s’anomenen addiccions sense substància o també anomenades addiccions comportamentals, el ventall de comportaments es variat, i el seu funcionament es similar al de qualsevol addicció a les drogues (compulsió a l’hora de realitzar l’acció, malestar en el cas de no poder realitzar l’acció …) parlem doncs d’addicció al sexe, a les compres, al treball, a les noves tecnologies, al joc i un llarg etcètera.

El tractament que es realitza per a tractar tot aquest ventall de noves addicions es molt semblant al que es realitzar per a tractar les addiccions amb substancies.

Existeix però una gran diferencia, pel que fa  ala addició de substancies tenim clar que sempre, per petita que sigui la quantitat aquesta resulta nociva pel nostre cos, en canvi en les addiccions comportamentals la línia entre la normalitat i l’addicció es molt fina.

 Que té de dolent ser molt treballador, jugar a la consola , anar de compres o ficar un euro a les màquines? Segurament res, però existeixen uns indicadors que ens ajuden a veure quan aquest comportament comença a ser no normalitzat:
            -El comportament passa a ser la prioritat número 1 per a la persona
            -Deixo de fer altres activitats de les que anteriorment gaudia
            -Apareixen un seguit de canvis emocionals (ansietat, ràbia, tristesa)
            -Reducció de la xarxa social que abans mantenia.
Si coneixes algú en aquesta situació el millor consell es que demani ajuda professional
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845

webalba
Associació d’ajuda i tractament de les addiccions.
webalba

ALTRES ADDICCIONS