Entrada compartida per TERRASSENCS DISMINUÏTS FISICS ASSOCIATS

 Sr. President, amics, companys, en nom de la entitat guardonada, Prou Barreres, m’agradaria oferir-vos unes paraules d’agraïment i de compromís, intentaré ser clar, concís i breu
Hi som a la segona dècada del segle XXI, tot just ara fa uns anys que part de la humanitat comença a tenir consciencia dels drets de les persones. La declaració dels drets humans de 1948 es universal i ja han passat 69 anys, no faré un resum dels logros conquerits, tot hi que anem a ralentí per una sèrie de motius prou coneguts, es evident que s’han fet coses importants però encara hi ha molta feina a fer, hem de mirar al futur amb ulls de progrés i plens de generositat.
A nivell planetari moltes son les restriccions que no fan possible una fluida i eficaç aplicació i desenvolupament dels drets humans, les causes son tan externes al esser humà com produïdes per ell mateix.
De les causes externes tenim fenòmens meteorològics que en part afecten a la fam en el mon, actualment hi ha 815 milions de persones que passan fam, 155 milions de nens que pateixen retràs en el creixement, la desnutrició aguda amenaça a 52 milions de nens  ( 8% de la població de nens menors de 5 anys) una situació inadmissible l’any 2017
Hi ha motius desenvolupats pel propi esser humà, la seva avarícia, la seva cobdícia, la seva incompetència, las guerres, ….. (PAUSA ) pel mon Pul·lulen individus que actuen com autèntics depredadors, en el millor dels casos o normalment com paràsits socials que son, tots ells amb els seus actes contribueixen a la construcció de barreres pel creixement i desenvolupament dels drets de les persones humanes.
A Prou barreres som conscients que les barreres mes difícils de superar son les barreres mentals, dons be, aquí tenim un motiu per iniciar el camí de treballar pel desenvolupament dels drets de les persones, es a dir, intentar canviar la mentalitats individuals.
A Prou Barreres som conscients de que a cada dret li pertoca una obligació, un compromís.
A Prou Barreres sabem que el compromís genera activisme
Si canviem les mentalitats de les persones canviarem el mon per això considerem que “Servir a la humanitat es la millor obra d’una vida”.
Senyores , senyors, moltes gracies.   

DISCURS DE PROU BARRERES AMB MOTIU DE LA DISTINCIO 15.12.2017 Premi Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER)